سوم رجب ، سالروز شهادت حضرت امام علی النقی (ع) از نوادگان پاک رسول گرامی اسلام (ص) است.آن حضرت در سال ۲۱۲ هجری قمری در نزدیک شهر مدینه به دنیا آمد و تحت راهنماییهای پدر بزرگوارش امام جواد (علیه السلام) قرار گرفت.
ایشان بعد از رحلت پدر، عهده دار امامت و رهبری جامعه اسلامی شد.
یکی از القاب مشهور امام علی النقی (ع) - «هادی» به معنای هدایت کننده بود.
امام هادی (ع) در معرفی سیمای تابناک اسلام راستین تلاش بسیار کرد. یکی از کارهای مهم امام هادی (ع) حفظ خطّ فکری و فرهنگی تشیُّع و جلوگیری از القائات مخالفان بود.
این کارنیاز به تربیت شاگردان برجسته و تشکیل حوزه علمیه و تدریس فقه و عقاید اصول اسلامی داشت که در عصر امام علی النقی (ع) نیز ادامه یافت.
آن حضرت شاگردان برجسته ای همچون حضرت عبدالعظیم حسنی، ابن سِکیّت اهوازی، اسماعیل بن مهران، ابوهاشم جعفری و جعفر بن سهیل را تربیت کرد و حوزه علمی فعال و پرتلاشی به وجود آورد.
آن امام بزرگوار، در تحکیم و استواری فقه و عقاید و فرهنگ تشیُّع، همت جدی داشت و کتبی نیز در این زمینه نگاشت از قبیل: رساله ای در ردّ جَبر و تفویض، رساله ای در اثبات عدل و المنزلهُ بین المنزِلتَین و رساله ای در احکام دین.
همچنین حضرت امام علی النقی (ع) برای معرفی سیمای اسلامِ راستین، جلسات متعددی را برای بحث پیرامون مسائل مختلف عقیدتی، فکری و اجتماعی برگزار میکرد و در این جلسات به سئوالات و شبهاتِ مطرح شده پاسخ می داد.
جمع زیادی از بزرگان علم و ادب نزد ایشان گرد می آمدند و از دریای بیکران دانش آن حضرت بهره می بُردند.
امام هادی (ع) همواره، پناهگاه نیازمندان و گرفتاران بود و هیچ گاه آنان را ناامید از خانه ی خویش باز نمی گرداند.
امام علی النقی(ع) به مدت یازده سال در سامرا (پایتخت عباسیان) و در محله عسکر (منطقه مسکونی نظامیان) به حالت تبعید، زندگی نمود و در این مدت، تحت مراقبت و نظارت دستگاه امنیتی خلافت قرار داشت و از تماس با دوستان و یاران خویش محروم بود.
حضرت امام علی النقی الهادی (ع) پس از حدود چهل و دو سال زندگی و سی و سه سال امامت، در سوم رجب سال ۲۵۴ هجری قمری بر اثر زهری که با دسیسه ی مُعتز (سیزدهمین خلیفه عباسی) توسط معتمد عباسی به ایشان خوراندند، به شهادت رسید و آن امام بزرگوار را در شهر سامرا، به خاک سپردند.
برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.
امکانات پاسخ و پیوست فایل
راهنما: شما میتوانید تا ۷ فایل را همزمان انتخاب کرده و در قالبهای jpg ، png یا gif برای درج عکس، mp4 و mp3 برای درج صدا و تصویر،
و یا docx ، pptx ، ppsx ، xlsx برای فایلهای آفیس و rar برای دیگر انواع فایلها به عنوان فایل پیوستی در هر پاسختان درج نمایید. دقت کنید که حجم هر فایل نباید بیش از 14 مگابایت باشد.
پرسش: چطور حجم فیلم رو کم کنم؟
پاسخ:اگه فیلم شما زیر ۵ دقیقه است به راحتی میتوانید با نرمافزار freemake Video Converter فیلمتان را به حجم دلخواه برسانید. پس از نصب تنظیمات زیر را برای تبدیل فیلم اعمال کنید:
نوع: MP4 ابعاد: 360×640 ویدئو: h264/15fps/100Kbps صدا: AAC/Mono/44100/64Kbps
پرسش: حجم ۱۴ مگابایت چقدر است؟
پاسخ: این حجم برابر است با هفت تصویر jpg در ابعاد fullHD و یا ۱۴ دقیقه صدای استریو و یک فیلم ۵ دقیقهای مناسب برای نمایش در وب.
پرسش: چرا نباید حجم بیشتر از ۱۴ مگابایت بفرستیم؟
پاسخ: در این محل فقط باید پاسخ تکالیف آپلود شود و نه چیز دیگری!
لزوما هم نباید خیلی سنگین باشد که مربیان در زمان دیدن تکالیف به مشکل نخورند.
امکان ضبط فیلم و صدا هم گذاشته شده که لازم نباشد فیلم و صدای سنگینی را ضبط و تبدیل و کمحجم کرده و بعد هم ارسال کنید!
با توجه به بررسی تخصصی ابتدا حجم ۱۰ مگابایت برایش در نظر گرفته شده بود که جهت تسهیل این مقدار به ۱۴ مگابایت افزایش داده شده.
برای حجمهای بالاتر هم میتوانید یا فایلهای خود را در چند قسمت ارسال کنید یا از سرورهای اشتراکگذاری فایل بهره ببرید، هرچند باز هم صلاح نمیدانیم چون این کار هم مشکلات شما در آپلود را زیاد میکند و هم مشکلات معلمین در زمان رؤیت پاسخهای شما را.
برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.